zaterdag 26 november 2011

Sinterklaas is in het land!

Deze week zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de komst van de Sint en zijn Zwarte Pieten. De juffen vertelden leuke sinterklaasverhaaltjes, we luisterden naar de alomgekende sinterklaasliedjes, we deden ook echte pietengymnasytiek en maakten een leuke tekening van Zwarte Piet.
We knutselden ook een stoomboot en leerden een liedje over Zwarte Piet.
Op donderdag mochten we samen met de kleuters van juf Mia gaan kijken naar een voorstelling van "Hikki Takke Toe". Wat hebben we daar gelachen! 
Het voorleesmoment op vrijdag was een rustige afsluiter van onze toch wel drukke week. De lieve oma van Jilke is voor ons een leerrijk verhaaltje komen voorlezen over Huppeltje, een konijntje dat de toverwoorden," alsjeblief en dank u", nog niet kende. Zeer herkenbaar voor onze kleuters.
Tussendoor oefenen we natuurlijk ook voor ons dansje voor het schoolfeest.

Volgende week mogen onze kleuters iets meebrengen om in de schoen te stoppen, een wortel of suikertjes of een drankje voor zwarte piet of een leuke tekening,.....

Het worden nog spannende dagen en nachten voor onze kleuters, vanaf maandag tellen we af naar de komst van de Sint!

Tot volgende week!

dinsdag 22 november 2011

Licht en donker

Deze week werkten we rond licht en donker, het was aan alle kleuters reeds opgevallen dat het alsmaar vroeger donker werd en dat het soms ook nog donker was wanneer het tijd was om naar school te vertrekken. De begrippen dag en nacht, licht en donker kwamen uitvoerig aan bod.
We vertelden gezellige verhaaltjes in het donker, de kleuters kregen de kans om te vertellen over de manier waarop zij thuis slapen, met of zonder lichtje, met open of gesloten deur, alleen of met broer of zus op de kamer, of ze bang zijn in het donker en wat ze er dan aan doen, .....
Tijdens het kiesuurtje op vrijdagnamiddag konden de kleuters kiezen waarmee ze eens graag speelden, hier enkele foto's :


De knutselactiviteit van deze week was een lampionnetje maken. De kleuters maakten ook een oefening op een oefenblaadje, een kleine glimworm was de weg verloren en de kleuters moesten hem de weg wijzen.We speelden ook nog enkele leuke spelletjes met een blinddoek en vrijdagnamiddag was het kiesuurtje weer een heel tof moment.Tussendoor oefenen we natuurlijk ook voor ons dansje voor het sinterklaasfeest.Het thema volgende week is natuurlijk: Sinterklaas!