zaterdag 21 januari 2012

De mooiste vis van de zee.Deze week werkten we samen met de kleuters het prentenboek, "De mooiste vis van de zee" uit. Allereerst hebben we een  onderwaterwereld gemaakt als verteltafel. Op die manier leerden de kleuters de nieuwe woordenschat die nodig is om het verhaal goed te kunnen begrijpen. Daarna vertelde juf Marjolein het verhaal met het materiaal van de verteltafel. De moraal van het verhaal is : "Delen maakt blij". Voor veel kleuters is delen nog moeilijk en dat maakt dit verhaal zo bijzonder voor hen. Regenboog wil ook niet delen en hij wordt hier heel ongelukkig van. Op het moment dat hij begint te delen met de anderen veranderd alles en wordt hij opnieuw een gelukkige vis. Het is de bedoeling dat de kleuters zich gaan spiegelen aan Regenboog en ook plezier gaan beleven aan het delen met hun vriendjes. We leerden ook nog een leuk liedje over 3 kleine visjes en als knutselactiviteit mochten de kleuters grote vissen tekenen met vormen en dan versieren om te komen tot een mooi werkje. Op dinsdag mochten de ouders eens komen meespelen met de kleuters tijdens de open-klasdag. Voor onze klas was er een massale opkomst, waarvoor dank aan de ouders. Het werd een leuk en leerrijk dagje. Op het einde van de week hebben we een onderwaterwereld gemaakt. De kls mochten zelf vissen tekenen of hiervoor sjablonen gebruiken, deze dan uiknippen of uitprikken en opplakken. De waterplanten konden ze uitknippen of hiervoor groen froezelpapier gebruiken en dan opplakken. En het resultaat mag gezien worden. Volgende week werken we rond "Gezonde voeding" ... Tot volgende week!


Ziek zijn

Deze week hebben we het thema ziek zijn uitgewerkt.


Onze klaspop "kikker" had een ongelukje voor en moest dringend naar de dokter. Gelukkig was dokter "Rikki" in de buurt om hem te verzorgen.
We leerden een leuk versje over "rode vlekjes" want op woensdag was ook onze babypop ziek geworden, ze stond vol rode vlekjes, moest medicijnen nemen en vooral .... vlug naar bed!
De kleuters leerden ook woordjes "hakken en plakken" en  we deden een  telspel met pilletjes.
We toverden ook onze zithoek om in een echte dokterspraktijk zodat de kleuters een leuk rollenspel konden spelen over het bezoek aan de dokter.
Op dinsdag mochten de kleuters genieten van een leuke schoolvoorstelling over verkeersveiligheid.
We gingen ook met z'n allen op de weegschaal staan en we hebben alle kleuters gemeten om te zien wie er al flink gegroeid is.


Het was weer een boeiende week, tot binnenkort.