zaterdag 11 februari 2012

Sneeuw en carnaval

We zijn de week begonnen met heuse winterpret. Het had gesneeuwd en dit konden we niet zomaar voorbij laten gaan. De kleuters kregen de kans om even in de sneeuw te ravotten, we deden een experimentje om de term "smelten" duidelijk te maken aan de kleuters en het verhaal van "Kikker in de kou" kon natuurlijk ook niet ontbreken. De kleuters hebben ook nog sneeuwmannen geschilderd en geboetseerd uit plasticine.
Vanaf woensdag werden de kleuters dan ondergedompeld in de carnavalsfeer.
We lieten de kleuters experimenteren met een uitgebreid gamma van carnavalkledij en attributen, leerden de juiste benamingen en onze vertelhoek hebben we tot een echte verkleedhoek omgetoverd.
De kleuters knutselden helemaal zelfstandig een carnavalborstel en mochten hun fantasie de vrije loop laten bij het creëren van een gek mannetje.
We hielpen ook ons clowntje met het aantrekken van zijn kledij want hij was de juiste volgorde vergeten en dan lukt het natuurlijk niet. Alle kls hebben prentjes uitgeknipt en in de juiste volgorde geplakt om ons clowntje te helpen.
In de themabak konden de kleuters experimenteren met confetti, serpentines,......leuk was dat!
Volgende week leren we nog wat meer over carnaval, op donderdag vieren we ons enige echte carnavalsfeest en vrijdag staat er nog een toneelvoorstelling op het programma.


Vergeet niet, op woensdag mogen onze kleuters een dagje rusten want dan is het voor de juffen pedagogische studiedag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten